Popravljalniška kavarna tudi v Ljubljani


repair-cafe1Potem, ko smo junija v Vojniku dobili prvo popravljalniško kavarnico (Repair Café) v Sloveniji, 22. septembra 2016, ob 12h, odpira vrata druga. V takšnih kavarnah lahko posamezniki s pomočjo posebej izurjenih mojstrov popravijo poškodovan izdelek, ki bi ga še želeli uporabljati, hkrati pa se naučijo tudi novih veščin.
Prav posebna kavarna je v Ljubljani dobila svoj dom na Povšetovi ulici 4, svoje izdelke pa boste lahko v njej s pomočjo mojstrov popravljali vsak zadnji četrtek v mesecu od 12.00 do 17.00 ure.

Repair Café je svetovna mreža, v kateri spodbujajo popravila različnih izdelkov (pohištva, oblačil, nakita, spominkov …). Koncept je nastal leta 2009 na Nizozemskem in podpira idejo popravil v lokalnem okolju z namenom izboljšanja splošnega družbenega stanja, tako na ravni posameznika kot države (več o tovrstnih kavarnah najdete (v angleškem jeziku) na TEJ povezavi). Ustanoviteljica Fundacije »Repair Café« je Martine Postma, v Sloveniji pa je zanjo zadolžena dr. Marinka Vovk, ki jo poznamo kot eno od pionirk na področju odpiranja Centrov ponovne uporabe (več o tovrstnih centrih najdete TUKAJ).

 

repair-cafe

 564 total views,  2 views today