Kako se učinkovito znebiti nadležnih migren?


1. Najhuje pri migreni je seveda bolečina. Ustavite jo.

Pomembno je, da že ob prvih znakih migrene vzamete protibolečinsko sredstvo, da se migrena v vsej svoji razsežnosti ne razvije še v hujši neljubi dogodek. Vedeti morate, da včasih traja uro do dve, da zdravilo začne učinkovati in če zamudite časovni rok, je lahko bolečina že tako huda, da je zaužito zdravilo neučinkovito.

POZOR: Če jemljete zdravila več kot 3 x tedensko, obiščite zdravnika, saj je velika verjetnost, da boste razvili tolerantnost in zdravilo ne bo več učinkovito. To lahko vodi do stranskih učinkov, kot so znižana tolerantnost na bolečino in ponavljajoči se glavoboli.

2. Bodite pozorni pri vnosu kofeina.

Kofein lahko pomaga pri preprečitvi glavobola (tudi nekatera zdravila ga vsebujejo), lahko pa nastanek glavobola tudi spodbudi. Čez čas lahko vodi do vse več glavobolov in pripelje do nastanka odvisnosti od kofeina. Ko nastane glavobol, se v kri sprošča adenozin, kofein pa deluje tako, da blokira receptorje za adenozin. Torej, če si pomagate pri glavobolih s kofeinom, ga omejite na 2x tedensko.

3. Popijte dovolj tekočine in se namestite v miren prostor.

Dehidracija je lahko vzrok za nastanek glavobola, zato je pomembno, da zaužijete dnevno dovolj tekočine. Takoj, ko začutite začetek glavobola, popijte kozarec vode. Priporočen vnos tekočine je 1,5 l-3 l (odvisno od teže človeka).

Če lahko, si poiščite miren temen prostor in se uležite za pol ure in se osredotočite na dihanje. Dihajte globoko, umirjeno v trebuh.

4. Na čelo si lahko namestite tudi hladne obkladke, ki omilijo bolečino.

Lahko si zmasirate področja senc in lasišča, da se sprosti napetost in poveča cirkulacija. Prav tako si lahko zmasirate ramenski obroč in hrbet.

5. Naročite se na brezplačen posvet pri AtlasPROfilax strokovnjaku.

Ker je dokazano, da je premaknjen atlas krivec za slabo cirkulacijo krvi v možgane in ker vpliva na hormonski sistem v telesu, si lahko pri pogostih migrenah pomagate z nastavitvijo atlasa po AtlasPROfilax metodi. Ko se atlas povrne nazaj v pravilno lego, se sprosti pritisk na glavne žile, ki vodijo kri v možgane. Uredi se cirkulacija v možganih, tako dane prihaja več do krčenj in sproščanj žil, kar je najpogostejši vzrok za nastanek nadležnih migren. Urejena cirkulacija vpliva tudi na hormonalni sistem, tako da ne prihaja več do migren v času ovulacije ali menstruacije. V študiji, ki smo jo naredili, je sodelovalo 180 ljudi in 90% le teh je potrdilo da so v 4 mesecih težave popolnoma izzvenele.

Za brezplačen posvet v Ljubljani pokličite na telefonsko številko 031 265 491.

 396 total views,  1 views today