Je torbica angleške kraljice več kot le modni dodatek?


Angleško kraljico Elizabeto ll. boste le redko videli brez njej zelo ljubih modnih dodatkov, katerim je zvesta že vse od leta 1952.
V svoje kombinacije oblačil ima vedno vključene njene najljubše pete oblikovalcev Anella in Davida Gandolfi, svoj videz vedno popestri z dizajnerskim klobukom in pa torbico angleške prestižne trgovine Launer London. Vendar pa vsi ti dodatki niso le dopolnitev njenega vedno urejenega videza.

Kraljica Elizabeta ll. se je v času svojega vladanja morala soočati z različnimi situacijami v katerih je morala biti v stiku z ljudmi, jih spoznavati in se z njimi pogovarjati. Ker pa znajo biti številni pogovori zelo neprijetni ali celo dolgočasni si je kraljica izmislila nekaj preprostih gest s svojo torbico, katera ji služi kot sredstvo komunikacije s svojim osebjem. Samo s premikom svoje torbice jim sporočili kaj želi, da storijo. S temi preprostimi gibi se je tako velikokrat rešila pogovorov brez, da bi jo ljudje imeli za nesramno in nevljudno.

Pa si poglejmo nekaj trikov, ki jih kraljica rada uporablja med pogovori.

  1. Kadar se kraljičina torbica med večerjo znajde na mizi zagotovo ni dober znak. To pomeni, da si želi, da bi se ta večerja končala v naslednjih petih minutah
  2. Ko torbica pristane na tleh, osebje ve, da je je naveličana pogovora in, da želi, da jo kar se da hitro odpeljejo drugam.
  3. Če imate srečo in se s kraljico spoznate bodite pozorni, da svoje torbice ne bo prestavila in ene roke v drugo. V tem primeru bi bil vajin pogovor zelo kmalu vljudno prekinjen z besedami kot so: »Visočanstvo, nadškof iz Cunterburya bi vas z veseljem spoznal.«

Torej premik torbice iz ene roke v drugo je znak, da jo predolgo zadržujete in da želi, da se pogovor zaključi.

Katere stvari kraljica vedno nosi pri sebi?

Kraljica Elizabeta ll. ima torbico vedno pri sebi tudi, če se sprehaja po lastnem domu. Ta pa seveda ni prazna. Le katere stvari so kraljici tako pomembne, da jih nosi s seboj? So morda dokumenti ali vozniško dovoljenje? No vse to je izdano v njenem imenu, tako da tega zagotovo ne potrebuje pri sebi. Ključi? Verjetno ne.

V svoji torbici naj bi imela nekaj denarja, vendar le ob nedeljah. Kraljevi biograf je leta 2012 razkril, da kraljica ob nedeljah s seboj nosi 5 ali 10 funtov, katere prispeva v cerkvi.
V torbici pa se vedno skriva tudi njena priljubljena šminka in ogledalce. Sama je povedala, da ima navado, da si po večerji vedno z veseljem ponovno nanese šminko. Prav tako lahko v njeni torbici najdemo glavnik, da si lahko kadar koli uredi pričesko in pa figurice za sreči, ki so ji jih poklonili njeni otroci, v oblikah psov, konjev …

 2,320 total views,  2 views today